Monday, October 5, 2009

Twit..Twit.. "B*bi" Contoh~

Salam..

Ingat x time zaman kanak2 ribena duloo2..
kalau ite cam nak ckap bodoh ke babi ke, msti ite cakap, "contoh, bodoh.."
*sambil satukan sume jari ite dan wat cam burung lam permainan oo zommm"

Ade ke ade??
xtaw la kot2 korg xlahir zaman aku lahir ke kan..
heheee..tp gitu la aku time kecik2 duloo..

Tapi, bukan tu jd fokus skang ney.. *mukadimah je td tu.. ^_^*
skang ney aku nak cite yg aku da terbeli tali pinggang yg diperbuat dr kulit nate haram tu..
waaaa...geli~ *siyesly aku sgt2 meremang..*
rasa bersalah pon de senanye..

Semalam la..p bli tali pinggang kat Primark, Woking..
haissshhh..tali pinggang aku tu jam la nak wat hal..kepala die dah cam nak tetanggal..
ngengade kan ko, tali pinggang?
time kat mlaysia, xnak lak ko wat hal..

Tali pingang tu sgtttt la lawa bg aku..
de batu2 bling2..hiksss..
i likeee...agak murah la gak..
3pound.. *sile jan convert dlm ringgit..kalo x, aku cam arggghhhh..bapak mahal!!"

Lebih kurg cam ney la..tp de batu bling2 tu..
nak tangkap gambar belt tu xsempat, sbb aku da bg da kat ash, housemate aku.. *terbang 3 pound..;D*
ash is an indian girl..malaysian gak..
nak jual kat die, cam xsedap lakkk..so, bg je la..
xpe2..dari xde sape nak guna..

Aku pasan pon time aku nak guna..
ttbe je bermonolog luaran..hahaa.. *cikgu basri, sile bangge ngan saya.. :)*

Aku : aik, asal de bintik2 cam bintang tiga lak ney..

Sbb aku pernah dengar org cite, kalo kulit nate haram tu de bintik2..
so, bedesuppp aku tanggalkan, simpan lam plastik..
huhuu..saspen2..
nk kne samak ke??

Org kata, kalo xtaw, xpe.. kan2??? *tolongg la sedapkan ati aku...*
tp aku rse cam tgn aku ney xsuci je..hahaaa..
aku p samak gak tgn aku ney..amek tanah kat luar..
xkire..nk gak basuh ngan air tanah..

Kalo nak pastikan kulit tu kulit nate haram tu ke x, ko cek tol2 kat kulit tu..
de bintik2 tiga berturutan, sah2 la tuu..
besenye, jarak antara bintik2 ngan bintik2 yg len, sama je..
so, ite nmpak cam bintik2 tu adalah corak.. *jan jd cam tipah tertipu ek..*

Hahaaa..cam hidden mickey pon de gak aku rse..
tp siyesly weh, aku tengok bintik2 tu je meremang satu badan..
eeee yekkk!!

Geli x?????
salah aku gak, sbb x cek time beli tu..
men rembatt je..
ye la kan, kat malaysia xde la pulak nak kene cek2 tali pinggang seblum beli..haisshhoo...
len kali kene tengok lu betul2 ek, syafiqahhhhh...

p/s : belajar dari kesilapann.... :)

..eyka..


10 comments:

  1. uii..
    kt guildford da ade primark ke?
    kt mne tu ye?

    ReplyDelete
  2. ehh3..
    silappp!!!
    supposely kat woking..lalallalaaaaa....
    ;D

    ReplyDelete
  3. takpe....lesson learnt....bagi jelah belt tu kat rakan2 yg non muslim as a gift...

    take care & best wishes....

    ReplyDelete
  4. eeeee capiq... ak kene masok blog ko patu kene samak.. yek.yek. ahahaha.. dahdah.. lenkali bawak dari mesia satu tong tali pinggang taw..

    ReplyDelete
  5. naseb bek xtermakan!yaks!
    capiq2...

    ReplyDelete
  6. anonymous, tu la..sedekah je la kan..belajar dr kesilapan..:)

    ReplyDelete
  7. bellaaaa!!!
    blog aku suci bersih berseri r..
    xyah samak2..hahaa..
    ko je la pos kan kat aku satu.. :p

    ReplyDelete
  8. fida..
    woi2..yang tu minx simpang ohhh....
    housemate aku de je yg mkn..sabo je la..
    geli~~

    ReplyDelete
  9. bgs neh..da ad pglmn pgg kulit haiwan tsebut..haha

    ReplyDelete
  10. hahaaa..
    senang je pon nak dapat..bersepah2 tepi jalan..hahahaa..

    ReplyDelete