Wednesday, September 30, 2009

Balik Kampung?

Aku senanye dah gatal tgn nak update blog daa..
tp xtaw nak citer pe..

Tadi pon sempat la ym2 ngan shira.,

shahirah ShirA: tgh wat ape tu?
shahirah ShirA: awat hang tak tidoq lagi
shahirah ShirA: ?

eyka: ngah tengok2 blog..
eyka: nak update, xtaw nak cite pe
eyka: hehehe..

shahirah ShirA: cite je pape..
shahirah ShirA: hehe
shahirah ShirA: mesti byk benda nk diceritakan
shahirah ShirA: hehe
shahirah ShirA: cite ttg
shahirah ShirA: kt surrey ke
shahirah ShirA: knfirm byk cite

eyka: hehee..
eyka: later r..
eyka: gambar bnyak kat laptop nanot..

Aah..kalo nak pk2, banyak je cite senanye..
cume kemalasan nak pk2 ayat..
then, gambar lak banyak kat laptop nanot..
so, haruslah postpone lagikkk..

Bila godek2 blog org len, sume ngah sibuk cite pasal raya..
choiii..jeloss!
pastu tetbe tingat lak lagu balik kampung..
kalo korg xtaw lagu tu, mmg penyakit laaa...
bek cpt2 p jumpe bomoh..biar kne pui puii sikit..

Persoalannye skang :
nape lagu balik kg tu sinonim ngan raya??



Balik Kampung

Perjalanan jauh tak ku rasa
Kerna hati ku melonjak sama
Ingin berjumpa sanak saudara
Yang selalu bermain di mata

Nun menghijau gunung ladang dan rimba
Langit nan tinggi bertambah birunya
Deru angin turut sama berlagu
Semuanya bagaikan turut gembira

Balik kampung oh oh...( 3X )
Hati girang
Ho ho... Balik kampung (3X)
Hati girang

Terbayang wajah-wajah yang ku sayang
Satu-satu tersemat di kalbu
Pasti terubat rindu di hati
Menyambut kepulangan ku nanti

( ulang dari mula )
*agak rasa cam dah loya2 tekak tu, benti je la dr nyanyi ek..*

Aku punye la gigih nak pastikan lirik lagu ney, sampai googling..
haiyoo...

Kalau nak diikutkan lirik, xde satu perkataan "raya" pon kat situ kan2??
tp lagu ney slaloo je dimainkan masa2 nak raya..
hehehee..sbb time tu semangat nak balik kampung tu tinggi menggunung kot..
agaknye la..mungkin2..

Dalam train..ley x kalo konon2 cam nak balik kg??betape indahnye dunia kalo aku ley balikk.. ;D

Wat mke eager gilokkss mau pulang..waa...

Kiterg dah siap rancang2 summer break ney nak balik gituu...sdgkan lama lae nak bulan 6..ceitt...semoga harapan menjadi kenyataan..aminnn~

Yang penting, ney mmg bukan kg aku..hikss...

Pastu ngan xsemena2nye, aku pon cam semangat nak balik kampung skang ney gak..
uwaaa.. T__T

p/s : aku mmg dilahirkan sbgai org yg ske tnye soklan pelik2..

..eyka..


3 comments:

  1. hahaha...
    lawak la kamu eyka!
    anyway goodluck and all the best uk :)

    ReplyDelete
  2. hehee...tq dear shira..leb u.. ;D

    ReplyDelete
  3. hoho..
    ko yg jaoh pown smgt nk blek..
    apth lg aq yg dkt nih..
    haha..

    ReplyDelete