Tuesday, August 25, 2009

Kisah Si Juara Botol



Sumpahan 7..


Pernah main permainan ni x?
xpernah??
aku pon xpernah gakk..
hahaa..

Game ney kre 1st time r aku main kat esset hari tu..
kursus pra-penerbangan..

Cara-cara bermain, sonang jo...
syarat utama,
  • korg kne hafal sifir 7..
hahaaa..aku dah la cam terkial2 je time tu..
7 darap 6 bape r??
ehh2..24 de lam sifir 7 ke?
lebih parah bila aku tnye,
1 darap 7 ngan 7 darap 1 sama ke r??
yg tu mmg tahap nak kne terajangg r..ahakss....

  • bebas dari serangan jantung mengejut
haaa..yang ney mmg kne wat medical checkup lu..
ssape yg de penyakit ni dan yg seumpama dengannya, diminta tengok je dan bg sokongan kepada kwn2 anda ye..

Memula nak main, camni..
korg kne duduk dalam bulatan..
BULATAN taw..bujur ke empat segi ke, xleh..
apatah lae segitiga..

Pastu sorg kne sebut SATU ataupun 1..
pilih la mne nak..=p
ataupun dlm bahasa kg, ONE..
bahasa jawa? SIGI..hahaa..

Org kedua sebut la DUA..
xkan nak sebut namploh lak kan..x khatam tadika ke?

Ketiga sebut TIGA..
camtulaaaa sampai no 6..
org ketujuh kne sebut BOTOL..
sebut betul2...BOOOOTOL..
org ke8 sebut balik LAPAN..
sampaiiii ke no 16..
org ke 17 xleyh sebut TUJUHBELAS..dia kne sebut BOTOL..

Senang cerita, apa2 je yg berkaitan ngan 7 dilarang untuk disebut..
7, 17, 21, 28, bla bla blaaaa....

Siapa tersalah, silelah keluar yeee...
pintu kat sinun..
pastu, start balik dr no1 supaya nombor yg korg main tu xde lah mencecah sampai ke 100000000...jenuh r nak hafal sifir 7 kalau camtu..

Time kat esset tu kan, iterang de group kan2..
so, setiap group kan, kne anta 2 org wakil kann..
aku semestinye la xterpilih kan...
haha kannn...sbb time org 27 sebut "botol", ngan muka xbersalahnya aku p sebut "28 kan!!!"..
sekali out daaaa....
sbb? 7 x 4 =28


Yg lam bulatan tu sume wakil2 group r..group aku dedua pempuan kot..
hiksss...women powerrrr! *tetibe*

Yg kat tepi2 bulatan ngah duduk ngan happy-go-lucky nyee tu dak2 yg tergolong lam golongan x bape nak hafal sifir 7 dan golongan yg lemah semangat..kusss semangat!

ZOOOOOOMMMMM sikit....eh2..uda masuk laa..haha..uda aka muzhafar..dak laki yg pkai bju kemeja blue black tu..xnmpak wat2 cam nmpak ekk..malas nak describe bnyak2..

Huhuu...testingg2 camera japppp...nak de flash ke xnak????
*mcm kamera aku je..hehe cik puan nanot...=p*

Bagus2..cam ngah tengok wayang kulit je gaya korg eh..

ZOOOOMMMM lae..debaran makin terasa..hahaa..cam aku je yg main...=p

Pemain diberi rehat namploh saat..penyokong2 ley men urut2 pemain ataupun nak bg kata2 semangat ke..alaa2 cam kick boxing gitu..haiiisyoo..

Erkkk...iklan penaja japp..penat ney menjerit2..nak kne tangkap gamba lae..=p

Orait....
continue....
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Alaaa....
Seetal da kuar...die ni group member aku..huhuu..
tinggal Am je yg masih meneruskan perjuangan bg merebut gelaran JUARA BOTOL..=p

Teruskan2...

Pemain semakin sedikit aka sikit aka secipot aka secoit....
Lup dup lup dupp....

Hipotesis : Semakin secipot pemain, semakin mengecil bulatan...
Jika bulatan mengecil maka bilangan kerusi juga akan menurun..

Okeh2 kakkk....
ehat, bg sokongan lae..
fokus kat uda..xde sape nak bg semangat kat die..
hahaa...gelakk tergolek2...
cian ko!

Steady2...
cepat sambungg.....

Muka serius uda..
xleh blaaa...
cam masuk who wants to be a millionaire je ko ek...
semangat tol!hiksss....

Am je yg tinggal...satu2nye pempuan..go! go! power rangersss.....

Eh2..gelak lak ko....org soh sebut2 nombor..bukan soh gelak....


Adakah Am bakal dinobatkan sebagai JUARA BOTOL..??
sila hantarkan undian anda ke dapat..
undian anda, penentu masa depan Am...

Haaaa....tengok!
korg x undi die..
kan dah eliminated...
haiiisssoooo...mana wakil pempuan??
kalau aku masukkk...kompem menang!
lalalaaaa....

Dia ke menang?
xpon beliau?
ataupon awak??
ermmmm.....

Yeeeyy!!yippeee2....
uda menang!!
fulamakkk..
ley wat kenduri kesyukuran ney...hahaaa...

Senanya, die x menang pon...die kne tendang daaa...
kre kalau game ney masuk sukan Olimpik, uda dapat gangsa laaa...
pingat emas dan sekali gus dinobatkan sebagai JUARA BOTOL tu dak yg pkai kemeja merah kalau xcilap...

p/s : pasney korg ley r men ngan anak2 jiran korg ekk.. (:

..eyka..

7 comments:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  2. hikss..xde mknenyee...
    nak cite pasal permainan ni..bkan nak cite pasal die..
    dont under estimate me, ok? (:

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  4. tidakkkkk2..
    taw dek muz kang, kiok je aku kne blasah..
    hahaaa..sory2..nothin between us..
    salam damai..:)

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete