Thursday, December 31, 2009

Demam

Status aku : D.E.M.A.M

Nak mkn bubur nasik.
nak campur ngan sayur bening,
pastu nak ngan ikan bilis,
nak kicap sikit.
makan panas2..
sedap kan...??

Yang paling penting, nak mama!!

Uwaaarghhh...

p/s : get well soon, eyka!
sabar okeh.
sakit itu penghapus dosa2 kecil. ^_^

..eyka..


Tuesday, December 29, 2009

Saya Sudah Pulang ^^

Weh2...
salam..
kangennyaa sama ini blog!

Dari 19 haribulan haritu, sampai laaaa 29, baru nampak batang hidung aku ney.
lama ke lama?
lama la gak kan..?
kalo org yg dah sembilan bulan ngandung tu, dah ley beranak dah tunggu aku balik.
sebab dah jadi sembilan bulan sepuluh hari..
kire ngam ngam ci laaa..

Banyak oh gambar+cerite2..
nnt rajin2 aku story okeng?
hikss..
skang mau tdow, tdow dan tdowww sajork..

p/s : kalo dah tdow, ble msenye nak upload gambar kan? ;D

..eyka..


Saturday, December 19, 2009

Heading to Scotland

Aye aye hyeee....
Hari ney aku nak berangkat ke scotland.
huhuu..
doakan selamat pergi selamat balik okeng?

Aku pergi nek bas je.
wakakakakaa..
bajet2.
tapi suke je nek bas.
de feel cam baaalik kampung..oooo balik kampung..

Dari London nak ke Scotland tu, 10 jam bai..
ulang suara, 10 jam..
perggghhh perghhhh r.
kematu momtot.
mesti bosan, pastu tdow tdow dan tdowww sajok..
huhuu..

Ohhh..beg aku kecik je.
comel kan beg tu..?
cam tuannye.
wekkk2..pasan!

p/s : mish me.. ;D lalalalalaa..

..eyka..


Salji ke Salju?

Lepas snow hari rabu haritu,
hari khamis mlm jumaat tu snow lagik..
heheheee..malam yg sambut maal hijrah tu.

Bangun2 pagi je, en maryam called.
"eyka, nak main snow x?kita tangkap2 gambar.."
semangat terlebih boleh? ;D
so, berdesupp p mandi.

Inilah hasilnya ye kawan2.. ^_^

Ingat x kasut tu?
kasut yg aku beli ngan member2 aku before fly.
hahahaa..mishh u guys!


Beg yg sekadar di pinggiran.
cian2 dianaktirikan.




Hohoo..
tombam dan boolat x budak ini?
ceit..
patot dok jauh ngan family tambah kurus kan2?
pelik laaa...

Sebab setahu aku dulu, kalo dak2 yg belajar kat sekolah asrama yg jauh2 dr family tu mesti bila balik jadi kurus.
bila tanya, dorg jawab; "xlalu nak mkn kat asrama tu."
"makanan x sedap laaa..."
"xbest laa..rindu masakan mak aku gak.."

Tapi aku, sebaliknya!!
waaa.....makan xyah cakap la..
laluuuu manjang. selera je!
heh..

Motif letak gambar blur??



Heheee..
aku suke gambar yang ney..
rasa cam suci jekk.. ;DD






Heheee..
tetibe je baju dah lain kan?
ney baju pinjam ney..
baju kak fara.
aku ngan shark otw p town.

Ney r shark si ikan jerung. ;D

Ohhh...
saya yg hanya menumpang pada nama shark okeng...




Tedengg...
sweater kembali berwarna hitam.
magic2..

Dah2.
ada apa ngan salji??

p/s : cuti dah start!! esok p scotland.... ^^

..eyka..


Friday, December 18, 2009

Awal Muharram

Salam Maal Hirah kawan-kawan.. ^_^

Setiap insan yang berwawasan inginkan perubahan,
untuk mencapai segala impian,
untuk mencipta suatu kejayaan yang lebih gemilang.

Mulakan hijrah dengan niat yang suci dan pasti,
membina kehidupan harmoni.

Hijrah menuntut pengorbanan, kesabaran, dan ketabahan.
semoga sejahtera hidup aman sentosa.

video

Hijrah satu peralihan dalam meniti arus kehidupan,
dari kejahilan kepada kebenaran.

Contohilah Rasulullah,
berhijrah dari Makah ke Madinah,
demi menegakkan kalimah yang suci.

Hijrah satu perubahan dalam meniti arus kemodenan,
dari kemunduran kepada kemajuan.

Hindarilah permusuhan,
bersatu padu erat kasih sayang,
demi menjayakan hijrah yang murni.

p/s : semoga tahun ini lebih baik..

..eyka..


Nak Cuti

Status : dah siap hantar lagi satu c/w...!!!!!
tinggal lagi satu c/w je sem ney.
tu pon xdpt lagi. so, enjoy2 itik lu...

Sekarang dalam pale otak, cuti cuti cuti dan cutiiiiiiiiii saje.
hahahaaa.
selamat bercuti-cutian ye kawan2. ^^

Tapi kena baca buku gak.
sebab nak dekat exam da.

p/s : bahagia!

..eyka..


Thursday, December 17, 2009

My Deepest Condolences

Dalam aku ngah happy2 menyambut kedatangan salji yg xseberapa tu,
ada je org yg tengah bersedih kan?

Tadi maryam datang bilik aku.
btaw emak Hilman meninggal.
2 pagi waktu Malaysia.

Hilman. Hilman Norman.
aku xkenal pon dia ney.
kenal kat fb je. heeehe.. fb menambahkan kenalan ke??
study kat uk, kat Uni Of Sheffield.
kire iterang ney satu sponsor la. kpm jugak.

Al fatihah..
Salam takziah kamu..
semoga beliau dicucuri rahmat dan ditempatkan dalam kalangan org2 yg soleh dan solehah..
be strong okeh! ^_^


Selain aku, ramai lagi yg bagi kata2 semangat kat die.
baguslah. kawan ketika senang dan susah.

Bila dengar berita ney, aku terusss je jadi cuak.
sedih jugak.
aku pon sedih, pe lagi yg menanggung kan..?
berat mata memandang, berat lagi yg memikul.
lagi2 jarak tu sangatttt jauh.
uk-malaysia. waahhhh....!
aku xdpt bygkan macam mana perasaan die..

Ya Allah, Kau panjanglahkah umur mereka2 yg kusayang, yg kucintai.
berilah aku waktu untuk menunjukkan kejayaan aku ini kepada mereka.
berilah aku kesempatan untuk aku membalas semua pengorbanan mereka.
berilah aku kesempatan untuk aku membalas segala jasa mereka.
berilah aku ruang untuk aku memohon maaf atas semua kesilapanku yg lampau.
berilah aku masa bagi menunaikan tanggungjawabku, janji-janjiku kepada mereka, Ya Rabbi.
aku sayang mereka.
aku sayang mereka.
aku sayang mereka.
bahkan, aku terlalu terlalu sayang dan cinta akan mereka.

Sesungguhnya Kaulah Yang Maha Mendengar.
Amin..

Mama.

Ayah.

Abang.
Aten.
Ipan.
Nisa.

p/s : mereka duniaku.

..eyka..


When Everything Turns White

Salji dah turun! Salji dah turun!
miahahaaa..batak x aku? *ngaku jee... ;D*

Semalam kat sotton dah turun da..
hari ney, dalam pukul 12 tghari gitu, surrey lak snowing.
dengar cite london pon dah snow gak.. <3

Subhanallah~

Selalu tengok lam tv je snow ney.
alhamdulliah, ive got the experience now.
kire dpn tv tu teori je, skang praktikal lak..
kehkehh...


Memula xtebal pon.
sikit2..
ala2 ikhlas x ikhlas gitu.

Kalo pegang salji tu pon, bedesupp je die cair kat tgn.


Gambar2 haruslah ditangkap dr bilik sajok.
ye laaa...
kena gak jaga nama baik negara kan..??
kang x pasal2 kena cop batak karok tol rakyat2 jelata kat malaysia ney.. ;D
malu PM ngan Agong aku.
so, behave okeh!
walopon dalam hati nakk je aku kuch kuch hota hai atas salji tu.
miahahahaaa...

Bile tengok salji2 ney, tingat balik cite2 home alone.
hahaaaa...suke2!

Before datang siney, aku pk 25th Dec je kompemm pagi2 tu turun salji.
bangun2 pagi je, dorg menjerit, its x'mas!
ngan xbasuh giginye, p larikk terkedek2 kat pokok xmas.
bukak2 hadiah yg konon2 atuk santa bagi malam tu.

Kalo mr bean lak, xabes2 dok belek2 stoking merah die.

Miahahaaaa..
penipuan tol.
auta..autaaa...!
dan aku?
percaya...percayaaa...
ceit...!

Tapi tu time zaman jahiliah laa.. ;D


*pokok sebelum dan selepas*

Pas bape2 minit...
salji tu makin tebal, makin tebal, makinnnnnnn tebal..
lepas tu, makin sikit, makin sikit, makin sikit balikkk..
hikss....!
kire kejap je salji tu.
cukup2 untuk rakyat2 malaysia cam aku ney merasa. ;D

Sekarang ney dah cair dah pon.
hujan yang turun pon, hujan air.

p/s : great experience!

..eyka..


Wednesday, December 16, 2009

Kami Di Reading

Gambar2 ney da bersawang da dlm draft.
upload rajin je.
tang nk menaip ayat tu yg malas tuu..
so, seharusnya lambat sikit citer ney kuar kat entry.

Last weekend, kami2 p reading.
memula dengar nama tempat ney cammm nape reading?nape mesti membaca?nape x drawing ke colouring ke calculating ke...??
hahaaa..nnt da dpt jawapn, btaw aku ek? ;D

Railway station.


My very first impression; what a great town!! ;D
for girls, it is a superb place to shop.
hehee..
bak kata pakcik celcom, berbaloi baloiii....~

Pergi nampak matahari.
balik nampak pe??
*simpan jawapan lam poket lu.. ;D*

Erm..jamah r gambar2 ney.
aku da xreti nak pikir nak tulis pe.






Target datang sini mmg nak shopping.
ngeh3..
matilaaa kalo sponsorku taw..

So, ite carik primark..
wekkk2..
primark ney branch besar la gak kat uk.
baju die, sgt sgt sgt sgttt murah nak compare ngan lain. *motive is revealed!*
so, sbgai student yg hanya di sponsor, haruslah jimat cermat okeh! :D


Jalan2 lam shopping mall, jumpe atuk santa yg ngah terbang bersama nenek2 rusanya..





Time2 ney la barang2 sume nak discount.
so, duit2 pon haruslah terbang terbang dan terbangg..
waaa..... T__T

Okeh..
time balik, nampak bulan..
lama x kami2 berrgelimpangan kat reading ney??
hahaa..







Pemandangan kat situ time malam cun r gak.
sbb banyak lampu2 bertaburan..
lalalalaaa...

Kes nak balik : tiket aku hilang bai...
huhuu..
so, kena beli tiket lagi..
terbang dah 5 pound.
cane ley ilang r?
ceit......!!


Its time to call it a day..
balik semula ke guildford!

p/s : wehh..! guildford da snowing!! ^^

..eyka..